Categorieën
Evenementen

Programma 2023-2024

1 Paul Hindemith – een componistenportret GEANNULEERD


Een (herhaling van het) portret van deze veelzijdige Duitse componist. U hoort een verhaal over zijn boeiende leven en zijn passie voor muziek, treinen en tekenen. Daarnaast weinig gespeelde (maar zeer
fraaie!) muziek uit een serie solo-sonaten (met piano) voor diverse instrumenten uit het symfonieorkest. Tot slot spelen de 4 solisten met piano een kwintet.


Inki Varga – viool/altviool
Teake Sikkema – trompet
Lars Wouters van den Oudewijer – clarinet
Rob Dirksen – contrabas
Jeroen Snijder – piano


2 Een Noors feestje 25 november 2023 16.00 uur


Naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het liedduo Lars Terray & Jeroen Snijder organiseert stichting CAW een feestelijk concert met muziek uit Lars’vaderland: Noorwegen. Lars zingt voor u een
programma dat bestaat uit liederen van een keur van Noorse componisten. Hiernaast is de Noorse zangeres en koordirigente Ulrikke Findenegg te gast. Zij zingt solo en dirigeert haar vrouwenkoor in een aantal Noorse composities. Tussen de muziekstukken door laten we u kennismaken met diverse Noorse tradities en delicatessen.


Lars Terray – bariton
Ulrikke Findenegg – mezzosopraan en dirigente
Leden van vrouwenkoor Nordlys
Jeroen Snijder – piano


3 Utrechts Nieuwjaarsconcert 6 januari 2024 16.00 uur


Naar voorbeeld van het beroemde Nieuwjaarsconcert uit de Weense Musikverein, programmeren we een Utrechtse variant. Zingende en/of dansende solisten zullen worden begeleid door strijkers en piano.
Het programma bestaat uit licht-mousserend klassiek muziekrepertoire. Het geheel wordt afgerond met een feestelijke toast op het nieuwe jaar.


4 “Aan een verre geliefde” 2 maart 2024 16.00 uur


Een programma over componisten, dichters en hun onbereikbare liefdes. Liederen van Beethoven, Schumann, Brahms, Tsjaikovski en Liszt worden afgewisseld met brieffragmenten aan (en over) hun
geliefden.

Jan Willem Baljet- bariton

Jeroen Snijder- piano


5 Dans: een beweegconcert 25 mei 2024 16.00 uur


Een voorstelling voor kinderen, ouders, grootouders en overige belangstellenden. Muziek en beweging zijn (onlosmakelijk) met elkaar verbonden. Onder leiding van dansdocente Nina van Driel beweegt het publiek tijdens dit concert op pianomuziek uit verschillende stijlperiodes.


Nina van Driel – dans
Jeroen Snijder – piano